Tentoonstelling Through the Wall

Op 17 november 2019 is het precies 30 jaar geleden dat er in Tsjecho-Slowakije een einde kwam aan het communistische regime. Ter gelegenheid van het dertigjarig jubileum van de gebeurtenissen van 1989 waardoor er ruimte zonder muren kon onstaan, organiseert het Tsjechisch Centrum een tentoonstelling die op de huidige sociaal-politieke situatie ingaat.

De zeven kunstenaars die hun werk exposeren komen uit verschillende Europese landen. Dankzij hun verschillende culturele achtergrond en actuele ervaring met wonen in het buitenland, voornamelijk in Nederland, geven ze verscheidene perspectieven op onze samenleving. Hierdoor kunnen ze door de muren die wellicht nog altijd tussen ons instaan heenkijken en deze vanuit meer dan slechts één oogpunt bekijken.

Luis Maly (GR), Leonie Schneider (DE), Valentino Russo (IT), Martin Gabriel (CZ), Jip Piet (NL), Kateřina Konarovská (CZ) en Roland Spitzer (DE) beoefenen verschillende kunstdisciplines en maken gebruik van onder andere video, sculpturen, textiel en schilderkunst. Een dergelijke combinatie van mediums en culturele achtergrond zorgt ongetwijfeld voor een levendig en veelzijdig geheel. De tentoonstelling gaat over onderwerpen als echte of denkbeeldige vrijheid, gebruik en misbruik van macht, geld en armoede, criminaliteit en veiligheid, communicatie en manipulatie, gelijkheid en superioriteit, angst en moed of idealen en nepgoden.

Bron: Tsjechisch Centrum

Datum

29 okt 2019 - 16 dec 2019

Tijd

Hele dag

More Info

Read More

Locatie

Tsjechisch Centrum
Westersingel 9, 3014 GM Rotterdam
Categorie

Organisator

Tsjechisch Centrum
Website
http://hague.czechcentres.cz/
MEER INFO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *