Home Events Iron Sky Film Festival 2019

Iron Sky Film Festival 2019

Op zaterdag 16 en zondag 17 november vindt in het Humanity House in Den Haag de tweede editie van het filmfestival Iron Sky plaats, waar evenals vorig jaar Tsjechische en Slowaakse documentaires, lezingen en debatten op het programma staan. Het overkoepelende thema is dit keer rechts-extremisme en de dreigingen die hieraan verbonden zijn.

Het Iron Sky Film Festival is een initiatief van Tsjechen en Slowaken als antwoord op de moord op Slowaakse onderzoeksjournalist Ján Kuciak en zijn verloofde in februari vorig jaar.

Český Alláh (Czech Allah)

“Tsjechië heeft een onbeduidend aantal oorlogsvluchtelingen opgenomen. In sociologische onderzoeken behoort het land op dit moment tot de minst tolerante van Europa. Deze time-lapse documentaire van de Slowaakse regisseur Zuzany Piussi die gedurende twee jaar werd opgenomen, onderzoekt het effect van vluchtelingensimulacrum op de Tsjechische collectieve verbeelding, samenleving en ook politiek. De film volgt de opkomst van een Tsjechische anti-islamitische beweging van dichtbij. In tweede lijn is het echter eveneens een liefdesmelodrama van een vooraanstaande Tsjechische vrijwilligster en moslima.”

(© D1Film)

Trailer

Češi proti Čechům (Czechs against Czechs)

“Deze filmreportage die elementen uit een persoonlijk dagboek bevat, richt zich op xenofobie in de Tsjechische samenleving en op activisme tegen demonstraties van neonazi‘s, maar ook op de makers persoonlijke ervaring van zijn leven in een afgescheiden Roma-omgeving. De meeste scénes zijn door de regisseur zelf met zijn eigen camera opgenomen, waarbij hij de directe opnames als voiceover van commentaar voorziet. In slechts enkele scénes is er achtergrondmuziek toegevoegd om zo het dramatische effect te benadrukken. Met zijn directe vragen tracht hij de racistische motieven te ontmaskeren van zowel deelnemers aan demonstraties tegen Roma als ook van de gewone burger.”

(© dafilms.cz)

Trailer

Meer informatie kunt u op deze website vinden.

Datum

16 nov 2019

Tijd

15:00 - 21:15

More Info

Read More

Locatie

Humanity House
Prinsengracht 8, 2512 GA Den Haag
Categorie

Organisator

Iron Sky Film Festival
Website
https://www.ironskyfilmfestival.org/
MEER INFO
Geen evenementen gevonden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *